Å leve enklere

Simple living er noe jeg har skrevet om på bloggen før. Det er en livsfilosofi som er veldig viktig for meg. Tror det begynte med at det å slite psykisk og være syk ga meg et annet blikk på verden. Vi lever i en verden hvor ting foregår i et høyt tempo. Alt masseproduseres og det er kvaniteten i tingene det handler om. Livet er blitt et slags dragsug. Du skal studere, få en master, gå rett i jobb, tjene penger, konsumere, være fit, trendy osv. Simple living er en motsetning til dette. Det er en måte å leve på som jeg tror kan overføres til mange aspekter i livet – forhold du har til andre, maten du spiser, tingene du eier osv.

Sykdom har tatt fra meg mange ting. Jeg har enda ikke klart å fullføre studier eller ha jobb fordi stresset det innebærer har gjort meg sykere. Være sosial og ha mange, gode relasjoner har i perioder vært vanskelig. Trening og å opprettholde en sunn livstil har vært satt til side. Disse tingene har også fått meg til å ønske og ta avstand fra det presset som finnes i kulturen vår og ikke ha dårlig samvittighet for de begrensningene jeg har. Mitt største ønske er egentlig bare å leve et balansert og stabilt liv, der jeg ikke føler jeg konstant er stresset. Jeg ønsker å føle en tilknytning til det som omgir meg. Jeg ønsker å verdsette hver enkelt ting, at alt skal ha en betydningsfull mening. Harmoni er målet.

Så, å leve enklere er for meg: Tålmodighet. Det med tålmodighet slo meg her om dagen. Meg og mamma driver brødbaking med surdeigskultur. Å lage et brød tar kanskje 7 dager, haha, men man blir så takknemlig for resultatet. Så godt det smaker! Gode relasjoner. Jeg vil fokusere på de relasjonene som føles positive og tillitsfulle. Noen ganger kan de være vanskelige og energitappende. Heller få og gode relasjoner enn mange dårlige. Minimalisme. Å kvitte seg med unødvendige og overflødige ting gir plass til det som er viktig. Ting er bare distraksjoner, i veien for det som egentlig betyr noe. Miljøbevissthet. Jeg vil bli bevisst på at alt jeg forbruker har en betydning. Tenke over hvordan jeg kan redusere fotavtrykket mitt. Bra mat. Bruke gode råvarer, kanskje så litt selv, unngå prosessert mat og ikke spise kjøtt er veldig viktig for meg. Jeg prøver alltid å sette meg ned og ikke la måltider bli noe man gjør på farten. Takknemlighet. Tenk på alle tingene man har, istedet for det man ikke har.

Synne analog

Hva tenker du om å leve  enklere?

Paula

7 kommentarer om “Å leve enklere

 1. Dette var på en måte litt beroligende å lese, nå i innspurten av bacheloren (som stresser meg unødvendig mye). Lurer på om jeg skal følge etter deg, og gå for simple living!

  Liker

 2. Tålmodighet, gode relasjoner og takknemlighet va det eg kjente meg mest igjen i når det gjelde enklere liv. Og det å leva i nuet. ♡

  // Tusen takk Paula 🙂

  Liker

 3. Veldig fan av disse tankene! Har erfart at alt i livet føles litt lettere når man lever sånn. Man føler seg liksom mye mer fri.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s